Сенатът на Съединените щати  одобри в понеделник кандидатурата на сенатора от

...
Сенатът на Съединените щати  одобри в понеделник кандидатурата на сенатора от
Коментари Харесай

Индианка от племето лагуна пуебло става вътрешен министър на САЩ

Сенатът на Съединените щати  одобри в понеделник кандидатурата на сенатора от Ню Мексико Деб Холанд за министър на вътрешните работи, оповестява Си Ен Ен. 

Четирима сенатори републиканци гласоподаваха дружно с сътрудниците си демократи в поддръжка на кандидатурата на Холанд, която бе утвърдена с 51 гласа " за " против 40 гласа " срещу ". Деветима сенатори не гласоподаваха.

Това е първият случай в американската история, в който представител на коренното население става министър във федералното държавно управление. Холанд е представителка на племето лагуна пуебло. Според формалния ѝ уебсайт тя е 35-о потомство жителка на Ню Мексико.

Вътрешното министерство е преди всичко отговорно за стопанисването на земите, които са федерална благосъстоятелност. 

Администрацията  на президента Джо Байдън дефинира Холанд като непризнаващ бариери държавен чиновник, който през цялата си кариера се бори за правата на фамилиите, в това число от племенните, селските и цветнокожите общности.

Към момента тя е била заместник-председателка на Комисията за естествените запаси в Камарата на представителите.  Холанд ще е готова още от първия си ден на поста да работи за опазването на околната среда и да се бори за бъдеще на чистата сила, уточни в изказване екипът на Байдън.

За разлика от множеството страни в Съединени американски щати Министерството на вътрешните работи дава отговор на първо място за ръководството на федералните територии. Ведомството взема решение да вземем за пример дали да разгласи даден регион за естествен резерват или да позволи ли добива на шистов газ посредством фракинг. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР